Noi folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Detalii

Margaritare negre

Reputat biolog genetician, Denis Buican este un poet ce locuieste in doua limbi - una care l-a nascut, romana, cealalta, franceza, care l-a adoptat - deopotriva accesibile reveriei si luciditatii, involburarilor spiritului, dar si celor ale Fiintei.

Răsfoiește cartea

Mai multe detalii

8,99 lei inclusiv TVA


  Reputat biolog genetician, Denis Buican este un poet ce locuieste in doua limbi - una care l-a nascut, romana, cealalta, franceza, care l-a adoptat - deopotriva accesibile reveriei si luciditatii, involburarilor spiritului, dar si celor ale Fiintei.

  Ca poet, Denis Buican face indubitabil parte din marea si nobila familie a poetilor romani, iar ca om de stiinta este coleg, peste timp, cu marii naturalisti ai lumii - intre ei, la loc de onoare, Darwin, a carui faimoasa teorie a completat-o, elaborand teoria sinergica a evolutiei - si cu ilustri filosofi ai stiintei, carora li se alatura, prin biognoseologia sa, inclusiv in tratate de specialitate, dictionare si enciclopedii de profil.

  Acest volum, conceput de autorul lui ca un testament liric, atesta statornicirea poetului in granitele timpului natal si ale unei limbi armonioase, ce se lasa mladiata inca demiurgic, niciodata uitate sau parasite, dupa un glorios periplu universitar parizian, de patru decenii, intr-o deprinsa cautare a Luminii.

  Ceremonios si impunator prin solemnitatea, acuratetea si sobrietatea expresiei ne apare acest purificator solilocviu al carui ton vehement si sumbru contine inepuizabile resurse estetice si ideatice, forta imagistica si reflexivitate, intr-un cuvant, gandire transfigurata, alimentata de un sentiment de completitudine, in care limbajul stiintific aspira si chiar dobandeste statutul de limbaj poetic.

  Poetul se simte dator sa-si scruteze cu osardie constiinta in procesul adecvarii acesteia la o realitate potrivnica, excesiv de dura, lovita de aceea de zadarnicie. Autentic act de confesiune si, ca atare, autobiografie lirica exemplara, poezia lui Denis Buican se impartaseste de la un destin pe al carui monument genealogic se afla gravat, cu litere incandescente, si numele sau cinstitor de onomastica nationala si universala.

  O poezie a disolutiei intrevazute prin prisma neantului amenintator, rod al unui spirit opus cu desavarsire tranzactionismului de orice fel, hraneste imaginarul buicanian - contrapunct, poate, necesar, si nu doar stilistic, la corola de minuni a lumii.

   

  AutoriDenis Buican
  Format14.5x20.5
  Număr de pagini208
  ISBN978-973-1760-84-1
  Tipul lucrăriiPoezie

9 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți: