Umbra cornului de rinocer. Despre animale, cu dragoste.

2187-C

Biolog, muzeograf si istoric al stiintei, Alexandru Marinescu ne bucura, de peste 40 de ani, cu saptamanala sa colaborare la Teleenciclopedia.

Răsfoiește cartea

Mai multe detalii

36,99 lei inclusiv TVA


ACTUALITATE  ISBN978-973-1760-94-02
  AutoriAlexandru Marinescu
  Număr de pagini384
  Format24x21

  Biolog, muzeograf si istoric al stiintei, Alexandru Marinescu ne bucura, de peste 40 de ani, cu saptamanala sa colaborare la Teleenciclopedia.

  Cartea pe care o prezentam acum cititorilor, sub titlul, mustind de poezie, Umbra cornului de rinocer - dar usor enigmatic daca nu ar exista lamurirea din subtitlu, Despre animale, cu dragoste - cuprinde doar o mica parte din articolele publicate de cunoscutul biolog in ultimii 15 ani in revista "Terra Magazin". Este o carte pasionanta, un adevarat "bestiar" modern, care vine sa imbogateasca substantial cunostintele noastre zoologice si sa ofere, prin calitatile literare ale textelor, pagini incantatoare despre viata si comportamentul animalelor si - in spiritul marilor aparatori ai naturii, Jean Dorst (pe care Alexandru Marinescu a avut ocazia sa-l cunoasca in perioada in care a lucrat la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris) si Edmond Bonnefous - sa cantareasca sansa de supravietuire a unor specii.

  Este o carte deosebit de atragatoare, cu o suculenta si captivanta informatie si, mai presus de toate, scrisa de un iubitor al naturii, ajutat de un condei sensibil si convingator. Ea lanseaza, totodata, semnalul de alarma ca aceste minuni ale naturii sa fie respectate si ocrotite pana nu va fi prea tarziu. Natura este templul vietii, dar si al supravietuirii umane.

7 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Abonare informari CD PRESS

Produse noi

Top vânzări