Terra Magazin - nr. 6 (235)

02TERRARECVDP20

Acum este disponibilă pe perioadă limitată și opțiunea de abonament individual, prin care puteți comanda câte un exemplar tipărit din Terra Magazin. Fiecare volum Terra Magazin este însoțit de un cadou surpriză!

Transport GRATUIT prin curier pentru minim 6 exemplare! 

Livrare rapidă prin curier!

Mai multe detalii

17,00 lei inclusiv TVA


ACTUALITATE  ISBNISSN 1224-0176
  Cod produs02TERRARECVDP20
  Număr de pagini52 pagini
  Format21 x 28 cm
  Tipul lucrăriiRevistă
  TiparColor

  Cursurile opționale integrate – educația viitorului
  Cursurile opționale transdisciplinare răspund unor cerințe educative majore: înțelegerea lumii în care trăim și a transformării ei continue prin conexiuni între discipline și cunoștințe. Un exemplu concret este opționalul dedicat elevilor de gimnaziu: Călătorii extraordinareJules Verne: aventuri între știință și literatură, un proiect inițiat de Societatea de Geografie din Romania – Filiala Vrancea, realizat în parteneriat cu Asociația Școli pentru un viitor verde și susținut de Terra Magazin. Acest proiect implică familiarizarea elevului cu zece mari opere ale literaturii universale, romane cu valențe științifice și geografice scrise de Jules Verne și incluse în seria Călătorii extraordinare. 
  Astfel, opționalul vizează formarea unor competențe de lectură pe tot parcursul vieții, prin citirea unor cărți de aventuri incitante, la o vârstă la care interesul pentru literatura de aventuri este foarte pronunțat, și stimulează abordarea textelor dintr-o perspectivă critică. Încurajând cititorii să confrunte permanent noțiunile și viziunea prezentate în aceste romane ale secolului al XIX-lea cu ceea ce cunoaștem azi, cursul favorizează nu numai formarea unei culturi generale ample, cu informații din domenii diverse (geografie, astronomie, istorie, biologie, tehnologie, antropologie etc.), ci și înțelegerea modului în care a evoluat lumea (din perspectivă tehnologică și culturală), precum și exersarea gândirii critice asupra diverselor fenomene culturale și istorice.
  În lumea educației moderne se vorbește tot mai mult despre meta- competențe – abilități cuprinzătoare care acoperă mai multe
  tipuri de competențe și sunt legate de capacitatea de a învăța, de a se adapta, de a anticipa și de a crea. Lucrări recente sugerează necesitatea dezvoltării unor meta-competențe care să-i ajute pe elevi să navigheze pe piața muncii, indiferent ce se va întâmpla cu tehnologia, ce profesii vor dispărea, ce domenii neimaginate încă vor apărea în viitor. Ceea ce putem face este să le formăm elevilor un portofoliu de aptitudini generale care să le permită, în timp, să își dezvolte abilitățile de nișă necesare. Printre acestea meta-competențe se află autodisciplina, gândirea antreprenorială (anticipativă și proactivă), gândirea specifică unui manager de proiect, autonomia.
  Pachetul educațional include programa școlară, planificarea calendaristică, Ghidul profesorului (sugestii metodice), precum și o serie de resurse-suport pentru elevi. 

  Vă invităm să descoperiți aceste resurse gratuite și multe altele prin proiectul „Clubul de științe”, pe platforma Asociației Școli pentru un viitor verde, secțiunea Resurse gimnaziu la www.spuvv.ro. 

  Lecturi și proiecte reușite!

  Cadou surpriză!

Produse asociate

16 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Abonare informari CD PRESS

Produse noi

Top vânzări