Terra Magazin - nr. 3 (232)

11TERRARECVDP19-TM232

Acum este disponibilă pe perioadă limitată și opțiunea de abonament individual, prin care puteți comanda câte un exemplar tipărit din Terra Magazin. Fiecare volum Terra Magazin este însoțit de un cadou surpriză!

Transport GRATUIT prin curier pentru minim 6 exemplare! 

Livrare rapidă prin curier!

RĂSFOIEȘTE

Mai multe detalii

17,00 lei inclusiv TVA


ACTUALITATE  ISBNISSN 1224-0176
  Cod produs11TERRARECVDP19-TM232
  Număr de pagini52 pagini
  Format21 x 28 cm
  Tipul lucrăriiRevistă
  TiparColor

  Un alt mod de a viziona un film!
  Clubul de științe TERRA – un proiect comun al Societății de Geografie din România, al asociației educaționale Școli pentru un viitor verde și al revistei de popularizare a științelor TERRA MAGAZIN – vă propune un set nou de activități didactice, inclusiv un alt mod de a viziona un film!
  Astfel, de la cartea de popularizare a științei și literatura interpretată în termeni științifici – cu care TERRA MAGAZIN a debutat și pe care le-a dezvoltat în primele două ediții din acest sezon, 2019-2020 – am ajuns la, să-i spunem, „cartea ecranizată”. Respectiv
  la cărți de literatură al căror subiect a devenit scenariu de film.
  Acum, există și un mod educativ, dincolo de delectarea vizionării, prin care un documentar sau un film artistic poate genera idei sau poate fi interpretat în cheie geografică (științifică).
  Iată, spre exemplu – discutând doar despre propunerile din această ediție a revistei TERRA MAGAZIN –, filmul Călătorie spre centrul Pământului, bazat pe cartea scrisă de Jules Verne, în 1864, câte minți nu a provocat? Cum poți viziona și înțelege acest film după ce ai studiat lecția „Structura internă a Pământului”, un conținut prevăzut de programa școlară pentru clasa a V-a?
  Sau câte generații de copii nu au fost încântate de aventurile din Cartea junglei? Câte benzi desenate, câte animații și câte filme  artistice nu s-au făcut pe baza cărții scrise de Rudyard Kipling? Cine nu a auzit de „puiul de om” Mowgli, pierdut în junglă, de ursul Baloo sau pantera Bagheera? Dar despre ce fel de junglă este vorba? Unde se întâmplă acțiunea? Este un loc fictiv sau există în realitate? În ce țară, pe ce continent poate fi?
  Sunt tot atâtea întrebări ale căror răspunsuri sunt cuvinte-cheie în tot atâtea manuale de geografie...
  Vă dorim lectură și vizionare plăcute!

  Cadou surpriză!

Produse asociate

16 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Abonare informari CD PRESS

Produse noi

Top vânzări