Noi folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Detalii

Terra Magazin - nr. 5 (234)

Acum este disponibilă pe perioadă limitată și opțiunea de abonament individual, prin care puteți comanda câte un exemplar tipărit din Terra Magazin. Fiecare volum Terra Magazin este însoțit de un cadou surpriză!

Transport GRATUIT prin curier pentru minim 6 exemplare! 

Livrare rapidă prin curier!

RĂSFOIEȘTE

Mai multe detalii

17,00 lei inclusiv TVA


  EXPERIMENTUL didactic geografic
  Clubul de științe TERRA și-a propus un obiectiv ambițios: să încurajeze experimentarea ca modalitate de înțelegere a geografiei.
  Spre deosebire de alte științe eminamente experimentale (fizica, chimia ș.a.), obiectul de studiu al geografiei nu face mereu accesibil experimentul. Poți experimenta gravitația sau magnetismul într-o sală de clasă, poți realiza o reacție chimică în laborator, poți urmări la microscop o celulă a unei frunze, însă geografia se ocupă cu proprietățile Pământului, ca planetă, studiază toată  atmosfera ca întreg și în relație cu celelalte geosfere, toată vegetația, ca înveliș, nu doar un copac sau o specie.
  Din punct de vedere didactic, rolul experimentului în geografie este semnificativ: poți observa eficient și poți înțelege realitatea (planetară sau cosmică), înțelegere pentru care, altfel, ar trebui să recurgi la imaginație... 
  Prin experiment, făcând lucrurile cu propriile mâini, vei reține mult mai ușor ceea ce altminteri uiți repede când citești ca teorie în manual. Vei învăța să respecți munca autonomă sau în echipă, să rezolvi probleme inerente apărute în timpul derulării  experimentului (să identifici soluții), pe scurt să te formezi, să devii competent.
  Experimentele deschid poarta înțelegerii geografiei într-un mod plin de culoare, aplicativ.
  În plus, prin expoziția-concurs națională Lumea pe care o descoperi, s-a creat și o platformă de expunere a acestor proiecte: o binevenită sursă de inspirație pentru toți și o modalitate de a conecta comunitatea educațională (profesori, elevi, părinți).
  Terra Magazin a propus în paginile sale o serie de experimente geografice, dar lista este deschisă și creativitatea cititorilor este, sperăm, nemărginită în acest sens. Poate nu e tocmai ușor de înțeles cum se formează anotimpurile, dar câteva experimente simple, marca „TERRA MAGAZIN”, pot conduce la înțelegerea acestei realități.
  Vă invităm să participați la concursul Lumea pe care o descoperi, dedicat, în acest sezon editorial, experimentelor geografice.
  Succes! Lecturi și experimente plăcute!

  Cadou Mănuși tactile!

  Număr de pagini52 pagini
  Format21 x 28 cm
  ISBNISSN 1224-0176
  Tipul lucrăriiRevistă
  TiparColor

Produse asociate

17 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți:

Catalog 2021-2022

Abonare informari CD PRESS

Cele mai cumpărate