Terra Magazin - nr. 4 (233)

12TERRARECVDP19

Acum este disponibilă pe perioadă limitată și opțiunea de abonament individual, prin care puteți comanda câte un exemplar tipărit din Terra Magazin. Fiecare volum Terra Magazin este însoțit de un cadou surpriză!

Transport GRATUIT prin curier pentru minim 6 exemplare! 

Livrare rapidă prin curier!

RĂSFOIEȘTE

Mai multe detalii

17,00 lei inclusiv TVA


ACTUALITATE  ISBNISSN 1224-0176
  Cod produs12TERRARECVDP19
  Format21 x 28 cm
  Număr de pagini52 pagini
  Tipul lucrăriiRevistă
  TiparColor

  Geografia prin studii de caz!
  Clubul de științe TERRA – un proiect comun al Societății de Geografie din România, al Asociației Educaționale Școli pentru un viitor verde și al revistei de popularizare a științelor TERRA MAGAZIN – aduce în discuție rolul studiilor de caz în înțelegerea și  profundarea geografiei. Astfel, fiecare ediție TERRA MAGAZIN a acestui sezon editorial (2019-2020) include unul sau mai multe studii de caz. Acestea te vor ajuta să înțelegi mai bine realitatea geografică a unui loc/a unei regiuni și să‑ți exersezi abilitățile de gândire logică, autonomie, cercetare; într-un cuvânt – gândire geografică.

  Orice demers științific clasic se derulează după următoarea structură: teorie (ce?) – metodă (cum?) – studiu de caz (verificarea teoriei într-un caz concret, real).

  În acest sens, studiul de caz poate reprezenta o situație-problemă dintr-o anumită regiune sau o prezentare a realității de la fața locului, așa cum este percepută direct, pe teren. Interesant este modul în care a fost analizată și evaluată situația reală, iar în cazul unor situații-problemă, ce soluții au fost identificate. Cum a reușit comunitatea să soluționeze problema X? De ce funcționează/nu funcționează soluția Y?

  La fiecare dintre studiile de caz expuse în paginile revistei (extrase din note sau jurnale de călătorie, aplicații practice pe teren etc.), te invităm să răspunzi la întrebări sau să rezolvi cerințele solicitate, în general, urmând:
  Pasul 1. Identifică principalele aspecte teoretice în realitatea de pe teren: termeni de specialitate; selectează și împarte caracteristicile geografice pe categorii: fizice și antropice; identifică situații-problemă care pot fi abordate din perspectivă geografică etc.
  Pasul 2. Prezintă, pe scurt, specificitatea locului respectiv, prin elementele identificate la pasul 1. Încearcă să vezi dacă situația respectivă se mai găsește într-un alt loc pe Glob (amploarea fenomenului în spațiu și felul în care acesta a evoluat în timp). Explică de ce problematica identificată este importantă pentru comunitatea umană respectivă.
  Pasul 3. Evaluează modul în care comunitatea umană respectivă a reușit să soluționeze problema.
  Pasul 4. Propune (și alte) soluții.

  Mult succes! Lectură plăcută!

  Cadou surpriză!

Produse asociate

16 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Abonare informari CD PRESS

Produse noi

Top vânzări