Terra Magazin - nr. 7 (236)

03TERRARECVDP20

Acum este disponibilă pe perioadă limitată și opțiunea de abonament individual, prin care puteți comanda câte un exemplar tipărit din Terra Magazin. Fiecare volum Terra Magazin este însoțit de un cadou surpriză!

Transport GRATUIT prin curier pentru minim 6 exemplare! 

Livrare rapidă prin curier!

Mai multe detalii

17,00 lei inclusiv TVA


ACTUALITATE  ISBNISSN 1224-0176
  Cod produs03TERRARECVDP20
  Format21 x 28 cm
  Număr de pagini52 pagini
  Tipul lucrăriiRevistă
  TiparColor

  2020. Proiecte aniversare pentru Geografie
  Anul 2020 este unul aniversar. Societatea de Geografie din România împlinește 145 de ani de existență. Totodată, revista Terra Magazin – cea mai citită publicație de popularizare a științelor din România – atinge un sfert de secol de la prima ediție publicată.
  Printre proiectele dedicate acestor aniversări se numără și reeditarea, într-o ediție limitată, revizuită și adăugită a antologiei „Călătorii extraordinare", publicată pentru prima oară în urmă cu 20 de ani. Proiectul inițial a adunat în premieră, într-o antologie, câteva dintre conferințele prezentate de exploratori sau călători români în cadrul ședințelor organizate de către Societatea Geografică Română înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.
  Autorii sunt personalități intrate în istoria științei și a culturii noastre, dar, cu excepția conferinței lui Emil Racoviță, textele expunerilor nu mai fuseseră republicate de la data apariției lor în Buletinul Societății. Interesul acestor relatări, semnate de Julius Popper, Constantin Chiru, Dimitrie Ghica-Comănești, Basil Assan, Sever Pleniceanu, Gregoriu Ștefănescu, Constantin Dumbravă sau Emil Racoviță, este evident, ele constituind documente de prim ordin pentru o istorie a explorărilor întreprinse de români în  regiunile polare, savanele Africii sau pe continentul asiatic.
  „Călătorii extraordinare" a oferit cititorilor, în premieră, versiunea originală integrală a conferințelor. Volumul a fost gândit la  momentul respectiv ca un omagiu adus exploratorilor și călătorilor români, la împlinirea a 125 de ani de la înființarea, la 15 iunie 1875, a Societății Geografice Române (așa cum se numea atunci).
  20 de ani mai târziu, prelegerile incluse în volum vor fi completate cu proiecte geografice inedite, care completează contribuția românilor la domeniul vast al geografiei.
  În Dosarul acestei ediții Terra Magazin puteți lectura integral transcriptul conferinței „Țara de Foc”, susținută la finalul secolului
  trecut de unul dintre românii care au realizat călătorii extraordinare: Julius Popper.

  Cadou surpriză!

Produse asociate

16 produse din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Abonare informari CD PRESS

Produse noi

Top vânzări