Turismul în Uniunea Europeană

3955-GEO

Lucrarea de față este una dintre cele mai recente și mai detaliate cercetări a fenomenului turistic din Uniunea Europeană.

Răsfoiește cartea

Mai multe detalii

75,00 lei inclusiv TVA


Disponibil în curând

ACTUALITATE  ISBN978-606-528-187-5
  AutoriNicolae ILINCA
  Format16.5x23.5 cm
  Număr de pagini496
  Tipul lucrăriiColectia Geografica
  TiparAlb-Negru

  Lucrarea de față este una dintre cele mai recente și mai detaliate cercetări a fenomenului turistic din Uniunea Europeană.

  Ceea ce este cu adevărat remarcabil la acest volum este canti-tatea uriașă de informaţii, în primul rând statistice, care privesc perioada 1999-2011/2012. Elaborarea materialului a presupus o activitate laborioasă de calculare şi de prelucrare a datelor statistice, precum și transferul acestora în reprezentări grafice şi cartografice, citirea și interpretarea valorilor vizând indicatori/indici, elemente de bilanţ şi modele/tipuri de turism şi de evoluţie a fenomenului cercetat. Toate acestea au stat la baza analizei geografice, statistice şi funcţionale (pe alocuri şi ecologice) privind evoluţia şi tendinţa în dezvoltarea turismului din spaţiul Uniunii Europene, pe ţări şi regiuni.

  Pentru fiecare dintre entitățile analizate (Uniunea Europeană, în ansamblu, și fiecare dintre cele 28 de state membre), studiul este structurat în părţi distincte:

  • potenţialul turistic natural;
  • resursele turistice antropice;
  • destinaţiile turistice majore;
  • analiza economică grefată pe oferta şi circulaţia turistică.

  Lucrarea Turismul în Uniunea Europeană cuprinde:

     ✓ 210 climograme

     ✓ 222 de reprezentări cartografice

     ✓ 227 de reprezentări grafice 

15 articole din aceeași categorie

Recomandări de la clienți

Noutăți

Top vânzări